Frustrerande..

Lillemans föräldrar har ingen muntlig kontakt med varandra, allt sker via mail - eller om man säger som så, att den information som utbyts sker via mail. På ett annat sätt kan man säga att det är ganska fåordig kommunikation.  Nu börjar Lilleman bli så pass gammal, så han berättar rätt mycket själv om vad som har hänt och inte hänt osv - på både gott och ont ibland.  Samtidigt är det skönt att han är så pass verbal att han kan berätta och att han vill berätta. Lika väl som han berättar vad han har gjort hos sin mamma, så berättar han för henne vad han gör här och det fyller nog upp det tomrummet som finns i mailkontakten för båda föräldrarna. Jag och sambon har resonerat som så att Lilleman får gärna berätta, men det ska inte vara hans sak att informera - det ansvaret kan man inte lägga på en femåring.  Mailkontakten är som sagt inte ultimat, men när inget annat finns att ta till så är det faktsikt bättre än inget alls. Mamman har frågat massor om hur vi gör i olika situationer, från tandborstning till lördagsgodis. Hon är rädd att Lilleman ska spela ut oss mot varandra och därför vill hon veta vad som gäller. Klok tanke - har ju märkt hur fantasiin skenar iväg ganska långt för den lille herrn. Tyvärr får vi inget gensvar, inget om hur det fungerar hos henne. På sistone har sambon skrivit långa utförliga mail om vad Lillemans vardag här- eftersom hon ansåg att hon inte fick någon information. Då kommer nästa suck - inget gensvar från henne, inga kommentarer, inga frågor eller något tecken på att det intresserar henne alls. Fast hon skrev faktiskt en hel mening som livstecken på tre veckor: "Jag hämtar som vanligt till veckan".
Klart att man blir frusterad,  för sambon lägger ner en massa energi på att skriva mail för att informera, då hon önskat detta. Han å sin sida har önskat feeback på den information som lämnas - och det skippar hon och när man prövat på vårdnadtvistsvängen en gång så vet man att mammor kan tyvärr göra rätt mycket och behöver ändå inte ta något ansvar, medans pappor ska sköta sig.
Antar att jag låter bitter, är så frustrerad över situationen - man lägger ner tid för att man vill att saker och ting ska flyta och

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0